Welcome to dyanahadi.blogspot.com

This is my story about my life; plus where  I spent my time and money to. And I wanna share what I've done during my past 10 years back. I dedicated this story to my beloved family and friends out there. 

Day to Remember

Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker

Tuesday, June 30, 2009

:: dJava Factory Biz Cards ::


Today me upload again this dJava Factory Biz card's artwork....


2nd time dealing with ACC. And me feel suffocated. No system yet... manual la...

Dah la artwork ni beso.. more than 36Mb. Ades.. kena lak upload to server.

But I like the design..

:: Condolence to Sunand Bhattacharya ::


As usual, me akan ON my YM time keje. Mudahkan me berinteraksi dgn colleagues (Wanie, Farsha & Anis), customer care Persoft (Sue and Aishah), Eilham members, clients, vendors, kawan2, even my family pun sesekali ada.


Tp sejak masuknya Project Arjuna, me akan ON Skype jugak. Bila projek US ni ON je, Me akan jadi kluang woman la. Tido xtentu masa. Especially bila time critical - dateline. Last year, mmg me pulun dgn Wanie buat Arjuna. Mmg byk gile... Time tu lak Wanie sibuk dgn persiapan kawen. Distracted la jugak keje Wanie. Me faham, byk benda nk urus. Tp me mmg x berkira dgn Wanie. Mmg semangat tolong menolong sangat JITU.

Ekceli me nk cite pasal Sunand. Entry dulu2 penah rasanya me cite pasal Sunand ni. He is my client from Indiana, USA. Nearly a year dah me kenal dia. Even though dia dah berusia, nearly 50 y.o, he has 2 twins children.. very young (i think below 6 y.o). Selain ckp pasal keje, kadang2 kalau me online kat Skype, ada je la yg we all discuss or borak2. He is great!! Last year, rasanya whole day habiskan masa dgn dia dlm Skype. 

This evening, Sunand greet me. Pelik juga sbb Sunand masih belum tido. Rupanya.... 


Ingat lagi ayat dia... MY BROTHER JUST PASSED AWAY!

Oh, pity him.. and he sent me his late brother's photo..



Sunand and me mmg quite close. Dia mmg selalu cite pasal abg dia ni. His only brother.
Picture tu was taken last year. When his brother came to Indiana, visited his mom.

Me hanya boleh sabarkan Sunand. Me totally faham apa yg dia rasa. Me dah melaluinya last year when my aunt passed away because of cancer. Sunand's brother also died because of cancer. 

Hopefully, he will rest in peace.

For Sunand... please be strong because your mother need your strength and support.


Saturday, June 27, 2009

:: Congrats to Mr Azhar from Persoft Properties::


Dear Mr Azharuddin Ali,


Congratulations sbb naik pangkat to Manager of Persoft Properties.

Me tau sbb me yg handle design and print semua biz cards Persoft.

Proof??? See beside..






















Wednesday, June 10, 2009

:: Index Diversified Corporate Video ::

video

Index Diversified Corporate Video


Actually, me nak testing je upload video kat sini since me hadapi byk problem dgn system yg me tgh manage ni.. nanti me upload time to time ok...

Wednesday, June 3, 2009

:: Fortune Fabrique; Mana satu kau suka?? ::



Which one do you prefer??? Nampak sama je kan?? 






Btw, Fortune Fabrique ni owned by my old fren, Roxette. Minah Melayu campuran Arab.
This time, Roxette dah bukak kilang dobi pulak. Previously, dia ada Smart Wash dobi, which is smaller than this. Bagus la, my fren ni mmg suka berdikari dan cari duit. Yg bestnya, dia dapat partner yg sgt la dedicated. Sape lagi kalau x colleague dia kat Cycle n Carriage tu, Daniel Raj. Me selalu usik Roxette.. xkan xde hati kat Daniel. Tak ke baik kalau jadi partner hidup terus.. Hahahaha..

Ok, time tu sambung keje...

Daa...

Tuesday, June 2, 2009

:: SKMM Grant Application ::

Hey, me dah lama x update blog.


Recently, me bergelumang dgn benda kat bawah ni...




Sape ada idea, apa2 la yg berkaitan dgn e-content, boleh je cuba nasib. This Thurday, officer from SKMM akan dtg for site visit. Benda yg nk kena amend pada preliminary proposal pun byk jugak. Itu tak termasuk benda yg kena compile. Rasanya Cradle lagi senang nk apply, kurang renyah...

Ok, me nk chiow dulu..

Take shower and kacau Alilo Aqili yg tgh beradu kat bawah... wah, my fevret..